Tuesday, July 27, 2010

Saranghaeyo Korea Club (SKC)


Assalammualaikum..perhatian utk peminat2 dan pencinta Korean Wave(Hallyu)
Jom ramai-ramai pergi Korea Plaza. Maklumat seperti di bawah:

Saranghaeyo Korea Club Members’ Day
Date : 7 Aug 2010, Saturday
Time : 10:00am-04:00pm
Venue : Korea Plaza, GF Menara Hapseng, Jl. P. Ramlee, KL.


Activities :
- Korean Food Trial Session : Tteokbokgi (Spicy Rice Cake), Kimbap
- Korean Traditional Folk Game Competition
l Jegi-Chagi (male) : Jegi-chagi (제기차기) is kind of a game of hacky sack. jegi-chagi (제기차기) uses a shuttlecock. The tip of the shuttlecock is covered with a coin. A piece of cloth covers the coin. This allows the shuttlecock to have a light base and a heavy top. The goal is to keep the shuttlecock in the air, using just your legs. If you use your arms or let it fall to the ground, then you’ve lost the game
l Tuho(Female) : Tuho (투호) is a game where you throw arrows into a vase. The person who has the most arrows in the vase is the winner. The vases may have several holes. The main hole is in the middle. The goal is to try to get the most arrows in the main hole. The other holes don’t count


l Prize(Each competition)
Winner : RM300
First runner up : RM200
Second runner up : RM100
- OX Quiz : several questions about Korea, SKC and KTO.

Bagi yang dah jadi member, anda akan dapat 5 points kalau join event ni..dan orang-orang yang baru nak mendaftar pun dialu-alukan^^..Wassalam

Restoran Kedai Kopi & Touring Kampus Shah Alam


Assalammualaikum^^..hari ni pergi breakfast dekat Kedai Kopi berhampiran MBSA dengan ex-roommates masa kat kampus Lendu, Melaka dulu. Kak Selu & Abby.
Seronok dapat borak-borak sambil makan nasi lemak, lebih-lebih lagi dengan Kak Selu yg dah 2 tahun tak jumpa.

Lepas tu dia bawak kitorang buat kampus tour, hmm banyak jugak sbnrnya tempat dan cerita menarik + seram yg kitorang dgr dari Kak Selu, selaku senior yang pernah belajar kat sini..lebih2 lg alkisah Bukit Tonggek (-_-') memang saspen habis. Jeng Jeng Jeng..Oh! btw, kat sini pun ada tempat utk tengok rusa~
Wassalam.

Saturday, July 24, 2010

Ahnyong :D

Assalammualaikum..ini adalah pos pertama utk blog ini :)
hmm diam tak diam sekarang dah nak masuk 4 minggu aku melangkah ke alam degree, dan assignment pun dah menimbun, lebih2 lagi utk subjek penulisan skrip..kadang-kadang rasa mcm seronok blaja kat sini..kadang-kadang mcm tak, mungkin sebab kampus Shah Alam ni terlampau besar dan paling menyampah sekali, banyak sgt tangga ala-ala Batu Caves. Apa-apapun aku akan cuba sedaya-upaya utk tahan semua benda ni..Hwaiting~^^ Wassalam

My Klef Treble Music Cafe



Super Junior-In My Dream