Sunday, October 10, 2010

Kuala Lumpur 2010 Showdown of Champions A Night Of Tennis Aces


Assalammualaikum..

Alkisahnya, malam hari jumaat yang lepas, 8 Oktober 2010 aku dan beberapa orang rakan pergi menonton perlawanan tenis kat Stadium Malawati Shah Alam lepas dapat jemputan melalui pejabat kolej Melati. Acara ni wajib dan surat pengecualian kuliah turut disediakan. Sebenarnya aku langsung tak faham peraturan permainan tenis , tapi saja nak tengok nama-nama besar dalam sukan tenis macam Anna Kournikova, Martina Hingis, Pat Cash, Ivan Lendl, Boris Becker ngan Goran Ivanisevic beraksi depan mata. Selebihnya nak tengok persembahan dari artis antarabangsa, Jay Sean.

Acara ni start lebih kurang pukul enam ptg, masa kami sampai first game dah mula. Dengar cerita acara ni disiarkan secara langsung di 61 buah negara dan melibatkan enam orang pemain tenis. Apa yang membuatkan perlawanan tenis ni tak bosan ialah sebab pemain-pemain tu buat lawak masa game berlangsung, terutamanya Pat Cash ngan Goran Ivanisevic tu. Lebih menggamatkan stadium bila dorang lempar bola tenis yang siap ada signature ke arah penonton. Keadaan tambah gamat bila tiba perlawanan terakhir iaitu mix double match di mana Anna Kournikova berpasangan dengan Goran Ivanisevic manakala Martina Hingis pulak dengan Pat Cash.

Acara penutup diakhiri dengan persembahan daripada Jay Sean yang menyanyikan lebih kurang enam buah lagu, termasuk lagi hits dia "Down". Agak sakit telinga jugaklah bila ada sorang peminat fanatik ni menjerit-jerit kat sebelah aku. Lebih kurang pukul 12 malam, acara pun tamat dan kami
balik UiTM naik bas yang disediakan. Ini merupakan satu lagi pengalaman baru bagi aku bila dapat tengok satu acara tenis yang boleh kata besar jugaklah di depan mata sendiri. Satu je yang dikesalkan, makanan yang dijanjikan sampai ke sudah tak dapat, cuma nasi yang hampir basi je yang ada selepas acara tamat!

Wassalam

Gambar Ihsan : Siti Maisarah Ahmad & Karmilla Natasha

No comments:

Post a Comment

My Klef Treble Music Cafe



Super Junior-In My Dream