Monday, November 28, 2011

Apa Cerita?- 2PM hands up asia tour in Malaysia Press Conference & Concert







Pop Dance Group, 2PM telah berada di Malaysia selama lebih kurang 4 hari 3 malam sempena dengan konsert jelajah Asia, bermula daripada hari rabu sehinggalah hari sabtu. Kali ni aku rasa sangat bertuah sebab berpeluang menghadiri press conference jugak selain daripada ke konsert mereka.

Press conference 2PM diadakan di Hotel Hilton KL bermula pukul 3.30 petang di sentral ballroom B pada hari khamis 24 november 2011. Ini merupakan kali pertama aku pergi press conference, satu peluang yang dah lama sangat ditunggu-tunggu. Ini atas dasar untuk menyiapkan assignment TV directing dan jugak pada masa yang sama mencapai mimpi aku selama ni. Atas kerjasama ntv7 dan penganjur konsert, Star Planet maka tercapailah impian ini XD.

Rasa seronok dapat tengok ahli kumpulan 2PM secara dekat, Taecyeon, Nichkhun, Junsu, Wooyoung, Junho dan Chansung sangat hensem!!!

Esoknya pulak, 25 november 2011..masa untuk buat liputan untuk konsert. Secara keseluruhannya aku sangat puas hati dapat tengok konsert ni, di mana sebanyak 25 buah lagu telah dipersembahkan berserta dengan VCR yang menarik dan persembahan 2PM memang best,cuma pada pendapat aku saiz stage tu mungkin patut lebih besar lagi daripada tu. Fanservice pun bagus, especially Taecyeon yang sanggup "terjun" dalam area rockzone untuk lebih dekat dengan fans. Harap-harap mereka akan datang lagi dan aku akan pegang kata-kata Junho "saya akan balik lagi". Sesungguhnya ini memang satu pengalaman yang best dan aku harap dapat pergi press conference Super Junior pulak lepas ni :) PUT YOUR HANDS UP!


Sunday, November 13, 2011

Itulah Yang Terjadi


Kalau boleh putar masa..aku akan pilih untuk buat benda lain, Kalau boleh putar masa..aku tak kan pilih mereka, Kalau boleh putar masa..mereka akan jadi pilihan terakhir aku, Kalau boleh putar masa..aku tak kan menghabiskan masa, tenaga, dan keringat yang akhirnya sia-sia, Kalau boleh putar masa..aku tak kan melibatkan orang lain untuk turut sama-sama susah kerana benda ini..


Sunday, November 6, 2011

Happy 6th Anniversary my Super Junior


Because I chose to love them, and to be inside the Pearl sapphire blue sea..Lets continue to fill the sky with pearl sapphire blue balloons.
It's not and END but an AND
6th November 2005-6th November 2011

pics credit to:sup3rjunior.com

Saturday, November 5, 2011

Super Junior K.R.Y Anniversary


Happy 5th anniversary to SJ sub group, SJ K.R.Y Kyuhyun, Ryeowook and Yesung. Your voices is heaven people!

Mnet Live Concert in KL..MIRACLE




Mengapakah ianya adalah keajaiban, jawapannya, sebab dah jumpa Super Junior, dah jumpa Beast, bakal jumpa 2PM dan bakal jumpa f(x), jadi Fandom akan lengkap!! Hoping for another miracle, SS4 in Malaysia Please!! Mnet Live Concert di KL akan diadakan pada 3 Disember nanti, di Stadium MBPJ. Walaupun hanya mampu beli tiket yang paling murah, tapi aku tetap buat keputusan untuk pergi dengan menempah tiket melalui Super Junior Malaysia Family. Asalkan dapat pergi dah kira ok, harap-harap SS4 akan buat dekat Malaysia nanti supaya aku boleh beli tiket VVIP, Insya-Allah amin :)

Saturday, October 15, 2011

#26HAEppybday Aiden Lee Donghae

A very happy birthday to the most famous member of SJ, Hae oppa. Keep on smiling, I love you :)

Sunday, October 9, 2011

Put your hands up! MyHottest


Akhirnya 2PM akan datang ke Malaysia sempena Hands Up Asia Tour 2011. Presale untuk tiket telah diadakan semalam di Viva Home Cheras dan lebih kurang 1 jam setengah je, tiket vvip dah sold out..Hebat! Untuk yang belum beli tiket lagi bolehlah pergi ke outlets Speedy video atau Rock Corner yang berhampiran, ataupun beli secara atas talian di laman web ticketcharge. Put your hands up^^



Seating Plan

Ini kami punya^^

Friday, September 9, 2011

Kisah raya-raya & Semester baru

Setelah berpuasa selama 29 hari, umat Islam kat Malaysia ni pun menyambut hari raya pada 30 Ogos lepas. Aku, mcm biasa beraya di Perak. Bagi aku takde apa yang menarik pun raya kali ni, sekadar menghabiskan masa menonton tv yang mana kebanyakan daripada filem-filem yang ditayangkan tu aku dah pernah tengok. Selain tu aku seperti biasa jugak meneliti kuih-kuih tunjuk yang ada kat dapur, sekadar melihat-lihat kalau-kalau ada kuih yang aku tak pernah tengok dan kali ni aku jumpa tart yang berwarna ungu perisa blueberry, bak kata Usop Wilcha "euww perisa blueberry, my favourite"XD

Hari raya yang ketiga barulah berpeluang menziarah rumah sedara-mara sekitar Perak, itupun hanya pegi rumah Mak long Eni dengan rumah Opah Ham di Pekan Sungkai. Alhamdulillah aku masih dapat duit raya walaupun tak sebanyak tahun-tahun sebelumnya, almaklumlah patutnya tak layak dpt pun. Duit raya kali ni berjumlah "Ee baek sa ship ringgit" je, yang mana paling latest dibagi oleh Aunty Farah semalam, classmate Kelas bahasa Korea aku^^.

Kisah raya dah habis, semester baru pulak dah nak bermula. satu perkataan je untuk menggambarkan perasaan aku, BOSAN. Tapi memandangkan ini merupakan semester terakhir sebelum start praktikal, aku akan cuba buang rasa bosan tu. Harap-harap semester ni lebih baik berbanding yang sebelum-sebelumnya.

Sunday, August 28, 2011

We Will Wait For Kim Heechul


22 ogos lalu aku menangis, dan hari ini aku menangis lagi, kenapa? mungkin kalau diceritakan sebabnya, orang yang bukan kipas susah mati macam aku ni akan ketawa. Sebabnya hanya kerana Kim Heechul akan menyertai aktiviti ketenteraan yang wajib untuk kaum lelaki Korea Selatan. Aku sedih sebab bagi aku dia dan ahli2 SJ yang lain banyak buat aku ketawa, kagum, bersemangat, menangis dan macam-macam lagi perasaan yang tak dapat digambarkan.Mereka ibarat vitamin apatah lagi Heechul merupakan salah satu daripada tulang belakang SJ selain Leeteuk yang akan turut menyertai latihan ketenteraan tahun depan.


Sekali lagi terima kasih kerana mewarnai dunia aku dengan bermacam ragam. Mungkin tempoh 2 tahun ni aku akan rasa macam sedikit kekurangan, tapi memikirkan yang oppa akan kembali sebagai seorang yang lebih baik lagi pada masa akan datang, kami akan terus menunggu saat dia tamat latihan tersebut.

Hari ni merupakan persembahan terakhirnya di pentas Inkigayo sebelum menyepi selama 2 tahun. Aku harap tahun-tahun tanpa Kim Heechul akan berlalu dengan cepat. Cepatlah kembali dan buat kami ketawa lagi. 1 September, permulaan baru untuk Kim Heechul, Super Junior dan juga kami E.L.F.



Milky White Skin Kim Heechul Saranghaeyo Kim Heechul!

Wednesday, August 24, 2011

Mrshfly3424day


Happy birthday Yesung oppa..Keep on singing with your beautiful voice^^

Sunday, July 10, 2011

Friday, June 10, 2011

2AM bercakap mengenai perempuan Malaysia bertudung


Rupa-rupanya dorang fikir perempuan yg pakai tudung kat sini tak boleh berkomunikasi dgn lelaki sama mcm dekat arab..ahaha XD aigoo, Of course we can communicate with you. "Oppa Sign" :LOL

Video Credit to:

Tuesday, June 7, 2011

Reason behind E.L.F

[ The reason why Leeteuk named Super Junior fans “ELF”.

sj Pictures, Images and Photos


sarahnghae17:

“Because when we’re just debuted, in a concert with all other groups, we saw, there are some sapphire blue colors, between all other colors of all other fandoms.. Day by day.. Those sapphire blue colors are getting bigger.. Because we realized that those sapphire blue colors are the source of our spirit, our happiness, and our strength.. As we know from the legend, ELF is a beautiful creature like a fairy. They are beautiful, and always give happiness, like they spell it.. Because i realized those creature that we see now, always make a sapphire blue oceans which is the most beautiful thing, just like ELF in the legend.. They’re also beautiful, always give happiness to us, always protect us.. So i named them, ELF.. Now there are so many of them and they make big sapphire blue oceans which is so beautiful, the most beautiful thing.. Even though we dont know all of them, but we know they’re always there whenever we go, and i love them all.. Those creatures are E.L.F, our everlasting friends..”

Source: everlastinghanchul

The reason why Leeteuk named Super Junior fans “ELF”…

Saturday, June 4, 2011

E.L.F = EverLasting Friends for Super Junior

Because I'm an E.L.F

I’m SUPERJUNIOR’s ELF.

LEETEUK’s angel,HEECHUL’s petal,

KANGIN’s camomile,YESUNG’s cloud,

HANGENG’s gengster,SHINDONG’s shinsfriend,

SUNGMIN’s vitamin,

EUNHYUK’s jewel,DONGHAE’s elfishy,

SIWON’s siwonest,ZHOU MI’s honey,

RYEOWOOK’s ryeosomnia,

KIBUM’s snower,KYUHYUN’s gamer,

HENRY’s string.

CREDIT: hellapetal


K-Pop Idols & Fanclubs




  • [I AM] - 2AM
  • [Hottest] – 2PM
  • [Black Jack]- 2NE1
  • [4NIA] 4Minute
  • [V.I.P] – Big Bang
  • [B2UTY] – Beast/B2ST
  • [Boice] C.N BLUE
  • [Cassiopeia] – DBSK
  • [Primadonna] - FT Island
  • [Affxtion] - f(x)
  • [Kamilia] – KARA
  • [Airen]-Lee Seung Gi
  • [A+]-Mblaq
  • [Prism/Prismatic] - Rainbow
  • [ShaWol] – SHINee
  • [S♡NE] - SNSD
  • [TripleS] – SS501
  • [E.L.F.] EverLasting Friends – Super Junior
  • [Kiss Me] – U-KISS
  • [WonderFul] - Wonder Girls

Monday, May 30, 2011

Apa Cerita?- Mini Konsert Super Junior M



Assalammualaikum...

Hari ni baru berkesempatan nak cite pengalaman pasal mini konsert SJ-M hari sabtu lps sempena Hari Belia Negara 2011 di Putrajaya.
Konsert percuma anjuran Marctensia ni, buat aku rase yg sbnrnya konsert berbayar lebih bagus dari yg free.

Tapi apa-apapun aku tetap enjoy dpt tgk Eunhyuk, Kyuhyun, Ryeowook, Sungmin, Zhoumi dan Henry wlaupun Siwon ngan Donghae xdpt dtg. Akhirnya dorang bljr lagi perkataan baru selain apa khabar iaitu sayang :)..konsert dimulakan dgn lagu Perfection, Blue Tomorrow, persembahan solo setiap member, Destiny dan diakhiri dgn Super Girl. Selain tu 6 E.L.F bertuah dpt naik stage utk tanya soalan dkt member2 SJ-M dan paling jeles dorang jugak dpt special hug huhu tp peminat Sungmin lega sbb fanboy yg tanye soalan kat dia.

Agak ramai jugak yg tak puas hati bila Eunhyuk dilemparkan soalan psl "Underwear" yg agak kurang manis ditanya memandangkan ada VIP yg dtg masa konsert tu, tapi mcm biasa "Asia Myeolchi" ni chill je dan lebih lawak lg dia jwb dlm english "It's mine and I can show you". Dia kemudiannya bagi back hug dkt fan tu..serius aku jerit mcm org gila hahaha ;p

Nak dijadikan cerita..waktu nak blik dari Putrajaya kitorang berpusing byk kali kat tmpt yg sama..tp Alhamdulillah slmt jugak smpi rumah. Plus aku lmbt tau yg SJ-M duk kat Hotel Hilton yg seriously dkt sgt dgn rumah aku..Well dorang dh slmt smpi Korea..Oppa, yeogi ppali dorawa :)
See u again

Wassalam


Fancam-Credit to the owner




P/S: Angels jom support cheonsanim Besday project^^

Click:

Friday, May 20, 2011

Malaysia B2UTY -FACT-



Tiket-tiket akan start dijual pada 25 mei ini di semua outlet Ticketcharge.

SOURCE:Star Planet

Tuesday, May 3, 2011

My Klef Treble Music Cafe



Super Junior-In My Dream