Monday, November 28, 2011

Apa Cerita?- 2PM hands up asia tour in Malaysia Press Conference & Concert







Pop Dance Group, 2PM telah berada di Malaysia selama lebih kurang 4 hari 3 malam sempena dengan konsert jelajah Asia, bermula daripada hari rabu sehinggalah hari sabtu. Kali ni aku rasa sangat bertuah sebab berpeluang menghadiri press conference jugak selain daripada ke konsert mereka.

Press conference 2PM diadakan di Hotel Hilton KL bermula pukul 3.30 petang di sentral ballroom B pada hari khamis 24 november 2011. Ini merupakan kali pertama aku pergi press conference, satu peluang yang dah lama sangat ditunggu-tunggu. Ini atas dasar untuk menyiapkan assignment TV directing dan jugak pada masa yang sama mencapai mimpi aku selama ni. Atas kerjasama ntv7 dan penganjur konsert, Star Planet maka tercapailah impian ini XD.

Rasa seronok dapat tengok ahli kumpulan 2PM secara dekat, Taecyeon, Nichkhun, Junsu, Wooyoung, Junho dan Chansung sangat hensem!!!

Esoknya pulak, 25 november 2011..masa untuk buat liputan untuk konsert. Secara keseluruhannya aku sangat puas hati dapat tengok konsert ni, di mana sebanyak 25 buah lagu telah dipersembahkan berserta dengan VCR yang menarik dan persembahan 2PM memang best,cuma pada pendapat aku saiz stage tu mungkin patut lebih besar lagi daripada tu. Fanservice pun bagus, especially Taecyeon yang sanggup "terjun" dalam area rockzone untuk lebih dekat dengan fans. Harap-harap mereka akan datang lagi dan aku akan pegang kata-kata Junho "saya akan balik lagi". Sesungguhnya ini memang satu pengalaman yang best dan aku harap dapat pergi press conference Super Junior pulak lepas ni :) PUT YOUR HANDS UP!


Sunday, November 13, 2011

Itulah Yang Terjadi


Kalau boleh putar masa..aku akan pilih untuk buat benda lain, Kalau boleh putar masa..aku tak kan pilih mereka, Kalau boleh putar masa..mereka akan jadi pilihan terakhir aku, Kalau boleh putar masa..aku tak kan menghabiskan masa, tenaga, dan keringat yang akhirnya sia-sia, Kalau boleh putar masa..aku tak kan melibatkan orang lain untuk turut sama-sama susah kerana benda ini..


Sunday, November 6, 2011

Happy 6th Anniversary my Super Junior


Because I chose to love them, and to be inside the Pearl sapphire blue sea..Lets continue to fill the sky with pearl sapphire blue balloons.
It's not and END but an AND
6th November 2005-6th November 2011

pics credit to:sup3rjunior.com

Saturday, November 5, 2011

Super Junior K.R.Y Anniversary


Happy 5th anniversary to SJ sub group, SJ K.R.Y Kyuhyun, Ryeowook and Yesung. Your voices is heaven people!

Mnet Live Concert in KL..MIRACLE




Mengapakah ianya adalah keajaiban, jawapannya, sebab dah jumpa Super Junior, dah jumpa Beast, bakal jumpa 2PM dan bakal jumpa f(x), jadi Fandom akan lengkap!! Hoping for another miracle, SS4 in Malaysia Please!! Mnet Live Concert di KL akan diadakan pada 3 Disember nanti, di Stadium MBPJ. Walaupun hanya mampu beli tiket yang paling murah, tapi aku tetap buat keputusan untuk pergi dengan menempah tiket melalui Super Junior Malaysia Family. Asalkan dapat pergi dah kira ok, harap-harap SS4 akan buat dekat Malaysia nanti supaya aku boleh beli tiket VVIP, Insya-Allah amin :)

My Klef Treble Music Cafe



Super Junior-In My Dream